Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
April 19, 2014, 09:30:36
Startpagina Help Zoek Kalender Inloggen Registreren
Toon ongelezen berichten sinds je laatste bezoek.
Nieuws: Kijk ook eens op het worldforum, de wiki of de nederlandse Pardus site of op Twitter- Registreren als forumlid? Email de moderator!

+  Forum.Pardus-Linux.nl
|-+  Pardus technisch
| |-+  Installatie
| | |-+  Pisi update DBus probleem
0 geregistreerde leden en 1 gast bekijken dit topic. « vorige volgende »
Pagina's: 1 [2] 3 4 Omlaag Print
Auteur Topic: Pisi update DBus probleem  (gelezen 4026 keer)
atolboo
Pardus Guru
*****
Berichten: 2 401



Bekijk profiel
« Antwoord #15 Gepost op: September 06, 2009, 01:02:59 »

Hier kom ik nog op terug !!!!!  Huh?
De oplossing is om van alle updates het pakket pisi te selecteren (alle andere pakketten niet) en op te waarderen.
Het probleem zit namelijk in dit pakket.
En daarna kan je in een enkele run de rest van de updates doen.
 Grin
Zie ook http://bugs.pardus.org.tr/show_bug.cgi?id=11110

Edit: Zoals je hier kan lezen is mijn oplossing niet de juiste. Het is meer toevalstreffer.
« Laatste verandering: September 07, 2009, 10:24:03 door atolboo » Gelogd
atolboo
Pardus Guru
*****
Berichten: 2 401



Bekijk profiel
« Antwoord #16 Gepost op: September 07, 2009, 10:35:26 »

Edit: Zoals je hier kan lezen is mijn oplossing niet de juiste. Het is meer toevalstreffer.
En met dit script, dat in Comment #28+#29 genoemd wordt, zou het mogelijk zijn (wanneer je in deze situatie terecht gekomen bent) om Pardus te repareren.
Nu nog even uitvinden hoe je die tekst in een bestand kan stoppen om het daarna uit te voeren ! Wink
Want dat weet ik nog niet !

Edit: Het antwoord staat in Comment #33 Comment #48.
« Laatste verandering: September 12, 2009, 14:54:44 door atolboo » Gelogd
waterfietser
Pardus Leerling
**
Berichten: 81



Bekijk profiel
« Antwoord #17 Gepost op: September 14, 2009, 23:42:33 »

Atolboo,

Ik zie dat jij hier nogal mee bezig bent. Zou je eens kunnen proberen of het goed gaat als je al je repo's via de commandline verwijderd en daarna weer opnieuw toe gaat voegen (evt. grafisch)? Ik heb namelijk in de RC een vergelijkbaar probleem gehad en dat was de oplossing. Ik heb hiervan melding gemaakt, maar ik heb het idee dat ze er niet veel mee hebben gedaan. Bovendien gebruik ik zelf nog 2008.2 en heb (nog) niet de tijd om mijn systeem naar 2009 om te zetten. Zie:http://bugs.pardus.org.tr/show_bug.cgi?id=10395
Gelogd
atolboo
Pardus Guru
*****
Berichten: 2 401



Bekijk profiel
« Antwoord #18 Gepost op: September 15, 2009, 13:52:53 »

Bedankt voor je opmerking.
In Comment #29 + #30 kan je lezen waardoor het komt.
En naar aanleiding van Comment #43 ben ik gaan testen met de resultaten in Comment #45 + #51 + #52
Zie in deze laatste mijn conclusie en lees ook Comment #1 +#12.
En ik hoop dat bij Pardus de alarmbellen actief zijn.  Shocked
Er zijn daar in ieder geval meerdere mensen die zich er mee bemoeien, denk ik.
Gelogd
atolboo
Pardus Guru
*****
Berichten: 2 401



Bekijk profiel
« Antwoord #19 Gepost op: September 25, 2009, 22:13:00 »

Er zijn daar in ieder geval meerdere mensen die zich er mee bemoeien, denk ik.
Het ei is hopelijk gelegd, zie Comment #61  en dus weer werk aan de winkel.
Gelogd
atolboo
Pardus Guru
*****
Berichten: 2 401



Bekijk profiel
« Antwoord #20 Gepost op: September 26, 2009, 12:53:35 »

Het probleem is met de update van 26-0902009 opgelost. 

Maar het is heel belangrijk om de volgende opdracht in een Konsole te geven voordat de rest van de updates in Pakketbeheer gedaan worden

Code:
sudo pisi up -c system.base
Gelogd
Michiel
Administrator
Pardus Guru
*****
Berichten: 1 371



Bekijk profiel
« Antwoord #21 Gepost op: September 26, 2009, 13:44:38 »

Ik weet niet of het aan mij ligt of aan een persisterende bug maar heir ging het NIET (helemaal)  goed....

Heb eerst met de code hierboven gegeven de 12 base pakketten geupdate.

Daarna in de GUI Package Manager de andere 170 pakketten die ik moest updaten geselecteerd, alles was downgeload en toen begon het pakketten installeren.

Ben boterhammetje gaan eten, toen ik terugkwam was mijn scherm zwart, ik denk even spatiebalk drukken zal wel screensaver/powersaver zijn, maar nee, geen beeld meer.

Computer uitgezet en opnieuw opgestart, dat ging gelukkig problemloos en ook met een nieuwe kernelversie.

Ik wil nu echter checken of ie alle 170 pakketten probleemloos geupdate had, maar....package-manager start niet meer op

Code:
michiel@laptop ~ $ package-manager
Traceback (most recent call last):
  File "/usr/kde/4/bin/package-manager", line 49, in <module>
    manager = MainWindow()
  File "/usr/kde/4/share/apps/package-manager/mainwindow.py", line 34, in __init__
    self.iface = backend.pm.Iface()
  File "/usr/kde/4/share/apps/package-manager/backend/pisi/iface.py", line 35, in __init__
    self.initDB()
  File "/usr/kde/4/share/apps/package-manager/backend/pisi/iface.py", line 51, in initDB
    self.replaces = self.pdb.get_replaces()
  File "/usr/lib/pardus/pisi/db/packagedb.py", line 205, in get_replaces
    if pisi.replace.installed_package_replaced(r):
  File "/usr/lib/pardus/pisi/replace.py", line 40, in installed_package_replaced
    return pisi.relation.installed_package_satisfies(repinfo)
  File "/usr/lib/pardus/pisi/relation.py", line 55, in installed_package_satisfies
    if not installdb.has_package(pkg_name):
  File "/usr/lib/pardus/pisi/db/installdb.py", line 105, in has_package
    return self.installed_db.has_key(package)
  File "/usr/lib/pardus/pisi/db/lazydb.py", line 96, in __getattr__
    self.__init()
  File "/usr/lib/pardus/pisi/db/lazydb.py", line 91, in __init
    self.init()
  File "/usr/lib/pardus/pisi/db/installdb.py", line 72, in init
    self.rev_deps_db = self.__generate_revdeps()
  File "/usr/lib/pardus/pisi/db/installdb.py", line 98, in __generate_revdeps
    self.__add_to_revdeps(package, revdeps)
  File "/usr/lib/pardus/pisi/db/installdb.py", line 85, in __add_to_revdeps
    meta_doc = piksemel.parse(metadata_xml)
MemoryError
package-manager(925): Communication problem with  "package-manager" , it probably crashed.
Error message was:  "org.freedesktop.DBus.Error.NoReply" : " "Message did not receive a reply (timeout by message bus)" "

Ligt dit nu aan mij of is dit nog steeds het gevolg van de bekende bug.

Wat zou ik nu moeten doen?

Ik wilde overigens net voorstellen (als dit allemaal probleemloos was verlopen), in het bugreport een verzoek in te dienen dan maar snel met een reperatie 2009.1 release te komen waarin de 12 base pakketten al geupdate zijn, dit om nieuwe gebruikers die even denken te updaten niet teleur te stellen...
Gelogd

heeft op 14 oktober 2012 na ruim 4 fijne jaren Pardus linux verruild voor 12.2 KDE
Michiel
Administrator
Pardus Guru
*****
Berichten: 1 371



Bekijk profiel
« Antwoord #22 Gepost op: September 26, 2009, 13:47:30 »

En nogmaals de code geeft nu

Code:
michiel@laptop ~ $ sudo pisi up -c system.base
Wachtwoord:
Updaten repositories
* Updaten repository: pardus-2009
pisi-index.xml.bz2.sha1sum     (40.0  B)100%      0.00 --/- [--:--:--] [compleet]
pardus-2009 repository informatie is nog recent.
* Updaten repository: contrib
pisi-index.xml.bz2.sha1sum     (40.0  B)100%      0.00 --/- [--:--:--] [compleet]
contrib repository informatie is nog recent.
* Updaten repository: gnome
pisi-index.xml.bz2.sha1sum     (40.0  B)100%      0.00 --/- [--:--:--] [compleet]
gnome repository informatie is nog recent.
Systeemfout: programma beŽindigd.
Gelogd

heeft op 14 oktober 2012 na ruim 4 fijne jaren Pardus linux verruild voor 12.2 KDE
atolboo
Pardus Guru
*****
Berichten: 2 401



Bekijk profiel
« Antwoord #23 Gepost op: September 26, 2009, 14:17:30 »

Ligt dit nu aan mij of is dit nog steeds het gevolg van de bekende bug.
Wat zou ik nu moeten doen?
Bij gaat het het testen op deze PC na 3x nieuwe installatie nog steeds goed.
Je kan nu Comment #58 uitvoeren en zien of het daarna weer werkt.  Huh?
Maar daarom is jouw ervaring voor hun niettemin wel interesant.
En vooral omdat je eerst het commando gegeven hebt.
Dit kan erop wijzen dat er nog meer aan de hand is.
Ik ben nu bezig met testen met de hardware van Comment #52.

Ik wilde overigens net voorstellen (als dit allemaal probleemloos was verlopen),.........
Dat komt volgens mij vanzelf, alleen al om hun server minder te belasten en van deze bug (en andere) geen last te hebben.
Gelogd
Michiel
Administrator
Pardus Guru
*****
Berichten: 1 371



Bekijk profiel
« Antwoord #24 Gepost op: September 26, 2009, 14:21:05 »

Ik baal heir stevig van, er zit een serious probleem met het reanimeren van voleldige functionaliteit van pisi en  het reanimeren van package-manager  Sad Sad Sad

Code:
michiel@laptop ~ $ sudo python fix-zero-file-bug.py
Wachtwoord:
Searching for broken packages...
3 broken package found...
Re-installing broken packages...
Traceback (most recent call last):
  File "fix-zero-file-bug.py", line 29, in <module>
    pisi.api.install(packages)
  File "/usr/lib/pardus/pisi/api.py", line 73, in wrapper
    ret = func(*__args,**__kw)
  File "/usr/lib/pardus/pisi/api.py", line 441, in install
    return pisi.operations.install.install_pkg_names(packages, reinstall)
  File "/usr/lib/pardus/pisi/operations/install.py", line 45, in install_pkg_names
    Ap = set(filter(lambda x: not installdb.has_package(x), A))
  File "/usr/lib/pardus/pisi/operations/install.py", line 45, in <lambda>
    Ap = set(filter(lambda x: not installdb.has_package(x), A))
  File "/usr/lib/pardus/pisi/db/installdb.py", line 105, in has_package
    return self.installed_db.has_key(package)
  File "/usr/lib/pardus/pisi/db/lazydb.py", line 96, in __getattr__
    self.__init()
  File "/usr/lib/pardus/pisi/db/lazydb.py", line 91, in __init
    self.init()
  File "/usr/lib/pardus/pisi/db/installdb.py", line 72, in init
    self.rev_deps_db = self.__generate_revdeps()
  File "/usr/lib/pardus/pisi/db/installdb.py", line 98, in __generate_revdeps
    self.__add_to_revdeps(package, revdeps)
  File "/usr/lib/pardus/pisi/db/installdb.py", line 85, in __add_to_revdeps
    meta_doc = piksemel.parse(metadata_xml)
MemoryError

Het zou toch niet (dat is op mijn laptop wel eens vaker het geval met de laatste wtee woorden van doen hebben?Huh??

Memory Error..... zou zo maar kunnen
Gelogd

heeft op 14 oktober 2012 na ruim 4 fijne jaren Pardus linux verruild voor 12.2 KDE
atolboo
Pardus Guru
*****
Berichten: 2 401



Bekijk profiel
« Antwoord #25 Gepost op: September 26, 2009, 14:36:47 »

Ik heb tot nu toe alleen maar de uitvoer gekegen zoals onderin Comment #48 te zien is.
Meer kan ik op dit moment zeggen. (een nieuwe installatie en je kan zien of het probleem reproduceerbaar is)
« Laatste verandering: September 26, 2009, 14:39:13 door atolboo » Gelogd
Michiel
Administrator
Pardus Guru
*****
Berichten: 1 371



Bekijk profiel
« Antwoord #26 Gepost op: September 26, 2009, 14:51:10 »

Ik heb nu bijna alle soorten pisi commando's in de CLI geprobeerd, maar probleem blijft: ik kan niet meer installeren of updaten in CLI noch opent Package Manager zich.

Heb al allerlei bestanden getrashed om wat extra vrije ruimte te creeeren maar ik zit nu echt vast, krijg het niet meer aan de praat pisi en pakketbeheer, balen
Gelogd

heeft op 14 oktober 2012 na ruim 4 fijne jaren Pardus linux verruild voor 12.2 KDE
Michiel
Administrator
Pardus Guru
*****
Berichten: 1 371



Bekijk profiel
« Antwoord #27 Gepost op: September 26, 2009, 14:51:57 »

Ook ik krijg ondertussen egwoon

Code:
michiel@laptop ~ $ sudo python fix-zero-file-bug.py
Searching for broken packages...
0 broken package found...
Re-installing broken packages...

Gelogd

heeft op 14 oktober 2012 na ruim 4 fijne jaren Pardus linux verruild voor 12.2 KDE
Michiel
Administrator
Pardus Guru
*****
Berichten: 1 371



Bekijk profiel
« Antwoord #28 Gepost op: September 26, 2009, 14:58:30 »

Ik heb nu ook in de CLI alle repo's verwijderd en dan alleen pardus-2009 weer toegevoegd.

Steeds gaat dit allemaal geod, dus verwijderen, toevoegen of updaten van de repo's.
Zodra je echter een pakket wilt installeren of updaten gaat het fout.
Gelogd

heeft op 14 oktober 2012 na ruim 4 fijne jaren Pardus linux verruild voor 12.2 KDE
atolboo
Pardus Guru
*****
Berichten: 2 401



Bekijk profiel
« Antwoord #29 Gepost op: September 26, 2009, 15:04:25 »

om wat extra vrije ruimte te creeeren ....
Hoeveel vrije ruimte heb je ? (Is dit de oorzaak?)

Nu mijn verdere suggestie na deze werkervaring.
Ik zou eerst met Clonezilla een image maken.
Dit om de bestaande situatie terug te kunnen zetten.
En daarna een nieuwe installatie (ook om te kijken of het reproduceerbaar is)
Het is even wat prutsen en frŲbelen maar anders kom je niet verder.
Gelogd
Pagina's: 1 [2] 3 4 Omhoog Print 
« vorige volgende »
Ga naar:  


Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2011, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!