Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
April 16, 2014, 15:11:50
Startpagina Help Zoek Kalender Inloggen Registreren
Toon ongelezen berichten sinds je laatste bezoek.
Nieuws: Kijk ook eens op het worldforum, de wiki of de nederlandse Pardus site of op Twitter- Registreren als forumlid? Email de moderator!

+  Forum.Pardus-Linux.nl
|-+  Pardus technisch
| |-+  Installatie
| | |-+  ACPI en de installatie van pardus 2011
0 geregistreerde leden en 1 gast bekijken dit topic. « vorige volgende »
Pagina's: 1 [2] 3 4 Omlaag Print
Auteur Topic: ACPI en de installatie van pardus 2011  (gelezen 4270 keer)
weird_tr
Pardus Gezel
***
Berichten: 240



Bekijk profiel
« Antwoord #15 Gepost op: Januari 22, 2011, 15:21:51 »

Probeer een vinkje bij "Set the first language as the system default" + Apply in Systeeminstellingen > Taalregio
En daarna een herstart.
Als ik dit doe werkt men keyb niet meer  Embarrassed
Gelogd
atolboo
Pardus Guru
*****
Berichten: 2 401



Bekijk profiel
« Antwoord #16 Gepost op: Januari 22, 2011, 15:47:14 »

Als ik dit doe werkt men keyb niet meer  Embarrassed
En wanneer je daarna in Systeeminstellingen de taal weer op Engels (eventueel eerst VS Engels toevoegen) terugzet, doet ie het dan weer wel.
Ik vindt dit een heel vreemd probleem Shocked
Gelogd
Willy
Pardus Gezel
***
Berichten: 240



Bekijk profiel WWW
« Antwoord #17 Gepost op: Januari 22, 2011, 15:48:35 »

Bij mij doet hij dat niet meer,het enige dat helpt is een nieuwe installatie!

Willy
Gelogd
atolboo
Pardus Guru
*****
Berichten: 2 401



Bekijk profiel
« Antwoord #18 Gepost op: Januari 22, 2011, 16:06:53 »

En is het bij weird_tr ook een Toshiba laptop Huh?
Gelogd
atolboo
Pardus Guru
*****
Berichten: 2 401



Bekijk profiel
« Antwoord #19 Gepost op: Januari 22, 2011, 16:09:39 »

Bij mij doet hij dat niet meer,het enige dat helpt is een nieuwe installatie!
Of misschien terugzetten naar VS Engels +een vinkje bij "Set the first language as the system default" + Apply in Systeeminstellingen > Taalregio  Huh?
Gelogd
weird_tr
Pardus Gezel
***
Berichten: 240



Bekijk profiel
« Antwoord #20 Gepost op: Januari 22, 2011, 16:28:32 »

En is het bij weird_tr ook een Toshiba laptop Huh?
Ik heb het op 3 laptops geprobeerd.. een acer, een samsung en een medion  Embarrassed alle 3 hetzelfde probleem...

Ik heb ondertusse al ondervonde dat alleen belgen dit probleem hebben en nederlanders niet  Huh? wij spreken wel dezelde taal.. maar wij hebben een azerty toetsenbord in plaats van een qwerty  Wink dus daar zit ergens de bug..
Gelogd
Willy
Pardus Gezel
***
Berichten: 240



Bekijk profiel WWW
« Antwoord #21 Gepost op: Januari 22, 2011, 16:35:49 »

Heb ik gedaan VS English...helpt niet.
Gelogd
sprint
Beginner
*
Berichten: 9


Bekijk profiel
« Antwoord #22 Gepost op: Januari 22, 2011, 16:59:03 »

Hoi,
Ik heb hier ook dus een Azerty klavier (desktop) eerst heb ik bij de 2e installatie in het Engels geinstalleerd met Keyboard BE,  daarna de Nederlandse pakketen erop en selecteren in systeeminstellingen "locale" het Nederlands selecteren als eerste taal en het NIET "system wide" toepassen dat vinkje onderaan dus weglaten, het Engels niet verwijderen , wel nog eens bij toetsenbord instellingen het "BE" selecteren, herstarten en (bijna) alles staat in het Nederlands.

succes
Gelogd
weird_tr
Pardus Gezel
***
Berichten: 240



Bekijk profiel
« Antwoord #23 Gepost op: Januari 22, 2011, 17:14:01 »

Hoi,
Ik heb hier ook dus een Azerty klavier (desktop) eerst heb ik bij de 2e installatie in het Engels geinstalleerd met Keyboard BE,  daarna de Nederlandse pakketen erop en selecteren in systeeminstellingen "locale" het Nederlands selecteren als eerste taal en het NIET "system wide" toepassen dat vinkje onderaan dus weglaten, het Engels niet verwijderen , wel nog eens bij toetsenbord instellingen het "BE" selecteren, herstarten en (bijna) alles staat in het Nederlands.

succes
Ja dit had ik ook gedaan.. maar dan is firefox niet in het nederlands.. dat is wel spijtig..
Gelogd
atolboo
Pardus Guru
*****
Berichten: 2 401



Bekijk profiel
« Antwoord #24 Gepost op: Januari 22, 2011, 17:26:34 »

Ik gebruikt een Toshiba laptop Satellite L300,
Ik vindt in Systeeminstellingen > Invoerapparaten > Toetsenbord > Hardware > Toetsenbordmodel: >
o.a. Toshiba | .........   staan.
Wie weet doet dit iets Huh?

Ik heb hier ook dus een Azerty klavier (desktop) .......
En misschien is er ook eentje uit de bovenstaande lijst, die het doet Huh?

Ik heb namelijk geen AZERTY-toetsenbord Sad om het te proberen.

En bij Layouts > Configure Layout > Add layout > Limit selection by language: Dutch: Flemish > Layout = Belgium
En daarna in Variant o.a.  iets met azerty   Huh? Huh?
« Laatste verandering: Januari 22, 2011, 17:33:54 door atolboo » Gelogd
sprint
Beginner
*
Berichten: 9


Bekijk profiel
« Antwoord #25 Gepost op: Januari 22, 2011, 17:58:15 »

Hoi,
Ik heb hier een Genius ps2 toetsenbord geprobeerd en een HP usb ook geprobeerd beide afzonderlijke installaties , geen geluk.
Wel heb ik in de laatste installatie geen specifiek toetsenbord ingegeven, gewoon standaard laten staan...
Van de Firefox taalinstelling dat klopt die blijft Engels helaas.
Gelogd
Willy
Pardus Gezel
***
Berichten: 240



Bekijk profiel WWW
« Antwoord #26 Gepost op: Januari 23, 2011, 08:03:14 »

Heb ik ook geprobeerd om Toshiba toetsenbord in te stellen...resultaat hetzelfde.

Ik ben niet de enige ,heb ik gelezen op dit forum!(Sprint en Weird_tr, zitten een beetje met hetzelfde probleem ,dacht ik)

Ik heb dan maar een bugrapport(id=16381) ingediend.
Heb volgende reactie gekregen:

Citaat
-- Comment #1 from Serdar Dalgıç <serdar@pardus.org.tr> 2011-01-23 01:37:34 EET ---
Thanks for your feedback.

It would be good to guide those who are suffering from the same problem follow
this bug.

Adding Onur and Gökçen, as they may have an opinion about this locale problem.


Groetjes

Willy
« Laatste verandering: Januari 23, 2011, 08:26:19 door Willy » Gelogd
atolboo
Pardus Guru
*****
Berichten: 2 401



Bekijk profiel
« Antwoord #27 Gepost op: Januari 23, 2011, 10:08:34 »

Ik heb dan maar een bugrapport(id=16381) ingediend.
Dat is heel verstandig
En ze hebben dus al snel gereageerd.
(deze Onur en Gökçen zijn de hoofdontwikkelaars van Pardus)
Het is dus een fout in Yali, het installatiegereedschap van Pardus.

Maar inmiddels (sinds heden morgen) kan ik het probleem ook hier reproduceren.
En het mooiste is dat ik het ook op kan lossen.
Ik heb zelf uitsluitend een QWERTY-toetsenbord.
Wanneer ik bij de installatie een Belgie-toetsenbord instel komt in het testveld  deze AZERTY-toetsenbordindeling tevoorschijn.
En na de installatie doet het toetsenbord het niet meer.
Ik neem aan dat dit precies de indeling is, die een echt AZERTY-toetsenbord heeft
Ik ga nu dus een handleiding in elkaar hoe je dit kan oplossen.
Even geduld dus ..............
« Laatste verandering: Januari 23, 2011, 10:19:07 door atolboo » Gelogd
atolboo
Pardus Guru
*****
Berichten: 2 401



Bekijk profiel
« Antwoord #28 Gepost op: Januari 23, 2011, 17:28:14 »

Even geduld dus ..............
En de handleiding is in >deze Wiki-handleiding< te

Opmerkingen zijn hier welkom.
Gelogd
Willy
Pardus Gezel
***
Berichten: 240



Bekijk profiel WWW
« Antwoord #29 Gepost op: Januari 23, 2011, 17:55:35 »

Ga ik morgen ff proberen ..laat het resultaat wel weten.

Willy
Gelogd
Pagina's: 1 [2] 3 4 Omhoog Print 
« vorige volgende »
Ga naar:  


Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2011, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!